Copyright Filippo Zambon

Kuvailisin itseäni dialogisena ihmisenä, jolla on tarve olla suhteessa muihin ja jakaa tunteita. Uskon ongelmien ratkaisemiseen keskustelun, reflektion sekä itsereflektion kautta.

Keskustelen mielelläni kaikista seksuaalisuuteen liittyvistä teemoista. Seksuaali- ja sukupuolen moninaisuus, muunsukupuolisuus, ”gender non binary alternative narratives” sekä monikulttuuriset suhteet ovat erikoistumisen alueeni.

Yksilön vapaus itsemääräämiseen on mielestäni tärkein ihmisen oikeus. Uskon, että jokaisella on oikeus määritellä omia elämäntapoja, tuntea itsensä sellaiselta kuin vain tuntuu, tehdä omia valintoja ja hallita omaa vartaloaan. Muun muassa nämä on teemoja, jotka ovat motivoineet minut lähtemään opiskelemaan seksologia.

Seksuaalisuus aiheena on kiinnostanut minua nuoresta saakka ja tunnen tarvetta palvella muita varsinkin vaikeissa elämänvaiheissa.

Seksologiksi (seksuaalineuvojaksi ja seksuaaliterapeutiksi) opiskelin Helsingissä Sexpo:n säätiöllä parhaiten kouluttajien johdolla (mm. Jussi Nissinen, Elina Tanskanen, Veera Uusoksa).

Koulutukseltani olen Filosofian Maisteri ja tohtorikoulutettava Helsingin yliopiston yleisen kirjallisuustieteen laitoksella. Humanistisen taustani ansiosta olen erityisen kiinnostunut seksuaalisuuden representaatiosta suomalaisessa nykykaunokirjallisuudessa. Ammattini puolesta olen työskennellyt opettajana ja opetuksen suunnittelijana mm. Espoon kaupungin kieli- ja kulttuuriryhmien yksikössä.

Mikäli haluat lisätietoa voit lukea ansioluetteloni täältä.