TURVALLISUUS SEKSISSÄ


Mitä on turvallista tehdä seksin aikana? Mikä ei ole? Onko esim. perinteellinen seksi turvallisempaa kuin kinky?

Mietityttääkö sinua tämä aihe? Haluatko lisätietoa asiasta, joka sinua kiinnostaa tai jopa askarruttaa? Lähetä minulle viesti tai kommentoi tähän postiin. Jos tuntuu siltä, kaikesta voimme keskustella lisää myös neuvonnassa tai terapiassa. Tämä kirjoitus kuuluu sarjaan ”Uskalla kysyä”.


Kun olet varmistanut, että harrastat seksiä ”terveellisesti” eli suojaudut ja suojaat partnerisi seksitaudeilta, väkivallalta ja tarpeettomalta kivulta (käytä liukuvoidetta!) ja huolehdit ehkäisystä (mikäli et halua jälkeläisiä), sitten turvallisuuden määrittely riippuu lähinnä omasta itsetuntemuksestasi.


Itsetuntemus seksissä tarkoittaa sitä, että tunnet rajojasi, tarpeitasi ja tahtoasi. Kaikkien tärkein on se, että hyväksyt itseäsi sellaisena kuin olet tässä hetkessä ja tunnistat seksuaalisuutesi myönteisesti.


Hyvä ja myönteinen itsetuntemus ei ole kaikille välttämättä helposti tai nopeasti saavutettava päämäärä. Seksuaalisuus on moniulotteinen systeemi, joka kehittyy ja muotoutuu elämämme aikana, minkä takia matkamme tuntemusta kohti onkin jatkuva ja kehittyvä prosessi.


Yksi asia on kuitenkin varma: se joka oppii tuntemaan omaa seksuaalisuuttaan, nauttii seksistä enemmän ja sivuuttaa häpeän! Mistä sitten aloittaisi tämän matkan? Tässä muutama kysymys, joiden avulla voit ruveta pohtimaan omaa suhdettasi seksiin ja seksuaalisuuteen:

  • Millaisena näen itseni?
  • Millaisena pidän vartaloani?
  • Mistä minä pidän, mihin tunnen fyysistä/romanttista vetoa?
  • Mikä minua kiihottaa?
  • Mitä ajattelen seksuaalisuudesta?
  • Mitä seksi tarkoittaa minulle? Minkälaisen roolin se saa elämässäni?
  • Miltä minusta tuntuu pohtia seksiä? Entä puhua siitä?

MUISTA:

SANOA EI! TUNNISTA JA ASETA OMAT RAJASI.

SUOJAUTUA JA SUOJATA SEKSITAUDEILTA/KIVULTA JA VÄKIVALLALTA.

TUTUSTUA OMAAN KEHOON JA MIELTYMYKSIIN RAUHASSA.

ÄLÄ PAKOTA TOISTA TEKEMÄÄN MITÄÄN.

KESKUSTELE PARTNERISI KANSSA TOIVEISTANNE JA MIELTYMYKSISTÄNNE.

USKALLA OLLA UTELIAS.