Parafilia

Kun puhutaan parafiliasta tarkoitetaan pysyväluonteista (tai pitkäkestoista) seksuaalista kiinnostusta.

Mietityttääkö sinua tämä aihe? Haluatko lisätietoa asiasta, joka sinua kiinnostaa tai jopa askarruttaa? Lähetä minulle viesti tai kommentoi tähän postiin. Jos tuntuu siltä, kaikesta voimme keskustella lisää myös neuvonnassa tai terapiassa. Tämä post kuuluu sarjaan ”Uskalla kysyä”.

Parafiliat ovat seksuaalisia kohdehäiriöitä. Ne eivät ole itsessään mielenhäiriöitä ja niistä monia voi toteuttaa turvallisesti ja konsensuaalisesti. Ihminen, jolla on kriminalisoitu parafilia ei ole automaattisesti rikollinen ellei sitä toteuta.

Parafilioihin kuuluu mm.

  • Frotterismi: tyydyttäminen toteutuu hankaamalla itseä toisia ihmisiä vasten. Voi toteuttaa laillisesti ja turvallisesti kun löytyy konsensuaalisuus.
  • Koprofilia: ulosteet ovat seksuaalisen mielenkiinnon ja nautinnon kohde. Voi toteuttaa laillisilla ja harmittomilla tavoilla.
  • Nekrofilia: seksuaalinen tyydytytyksen kohde ovat kuolleita. Ei voi toteuttaa laillisesti tosielämässä.
  • Pedofilia: henkilön seksuaalinen mielenkiinnon kohde ovat esimurroikäiset lapset. Voi olla tai olematta yksinomaista. Ennaltaehkäisevän työn merkitys on suuri. Tämän parafilian toteuttaminen on riikos.
  • Voyeurismi: seksuaalinen tyydytys toteutuu katsomalla muiden ihmisten riisuutumista tai seksuaalista toimintaa. Helppo toteuttaa laillisilla ja harmittomilla tavoilla.
  • Zoofilia: henkilön tyydytys kohde ovat eläimiä. Ei voi toteuttaa laillisesti eikä turvallisesti tosielämässä.