Halu

Mietityttääkö sinua tämä aihe? Haluatko lisätietoa asiasta, joka sinua kiinnostaa tai jopa askarruttaa? Lähetä minulle viesti tai kommentoi tähän postiin. Jos tuntuu siltä, kaikesta voimme keskustella lisää myös neuvonnassa tai terapiassa. Tämä post kuuluu sarjaan ”Uskalla kysyä”.

Onko normaali olla haluamatta seksiä tai haluta sitä vain vähän? Kun puhutaan seksuaalisesta halusta kyse ei ole vain määrästä vaan myös laadusta. Totaalinen halun puute on harvinainen häiriö ja jopa halu haluta voi pitää seksuaalisena toteuttamisena.

Oletko ikinä miettinyt mitä kaikkea halutaan kun halutaan seksiä, toisin sanoin minkälaista seksiä halutaan ja varsinkin minkälaista ei haluta? Seksuaalinen halu on psyykkinen ja/tai fyysinen kokemus, se on tunne tai tarve kokea jotain seksuaalista. Liian usein jäämme miettimättä mitä seksi tarkoittaa juuri meille ja mitä kaikkea siihen voisi kuulua.

Mediat loivat meille rajatun heteronormaativisen ja yhdyntäkekskeisen kuvan seksistä. Sen sijaan mietitään voiko seksi olla muutakin kuin yhdyntä?

HUOM: Haluamme muuttuu ja kehittyy kanssamme elämän aikana, joten halua voi myös kasvattaa!